SUMMER COTTAGE – PHASE 1

This neglected little house had good architectural “bones”, but needed a little TLC to bring it back to life as a summer cottage. The owner could have easily torn it down and rebuilt, but he appreciated the home’s quaintness and historic value. Plus it was more environmentally friendly to renovate than to send the waste to the landfill.

To make the home feel more spacious, larger windows were installed to take advantage of the spectacular riverfront views and the wall between the kitchen and dining room was partially opened to create a raised bar area. Another trick to make the space seem larger was to replace the solid door in the dining room with one with opaque glass panes. The owner loves to cook so the refrigerator was moved to an adjacent panty/entry area to make room for a commercial stove in the kitchen.